Maria Bloch

www.mariabloch.dk

www.maria-bloch.com

+45 21256521


Født i Buenos Aires i Argentina Med italiensk mor og dansk far. 

VIGTIGSTE UDSTILLINGER Helligåndshuset, København
Rundetårn, København. Art money Galleri Dada Post Berlin. Art money Toyama Prefecture Museum of Art, Japan Osaka Municipal Museum of Art, Japan Aichi Prefecture Museum of Art, Japan Æggelageret, Holbæk

Foredrag i the Danish Club, London Censureret Biennale Arad, Rumænien Masnedøfortet, Vordingborg Helligåndshuset, København

Millet Art Association, Japan Sam-art, Køge
Cobra Rummet, ved Sophienholm Villa Bournonville, Fredensborg Galleri Bomhuset, København Kirsten Kjærs Museum, Frøstrup Galleri Inuit, Ålborg

Artmoney, Øksnehallen
Artmoney Møntmesse, Forum
Åbne Døre, København
Les Galleries, København
Expo, Århus
Art Compaz, Frederiksberg
Gallery Basement Art, København
2020 Visions, København 2020 Visions, Malmø Max Galerie d’Art, Nice, Frankrig Parkens Gallerigang, København

KUNSTFORENINGER Novo Nordisk Copy-Dan Fuglsanghus

Skovbo
Rias
PriceWaterhouse Coopers NovoZymes
Nestl
PFA Pension

Medlem af
Kunstnerforeningen af 18. November Kunstnergruppe Cirklen
D.B.F

Følg os på Instagram: galleri_stendhal

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes

Galleri Stendhal Syndromet

Maria Blochs sydlandske aner og interessen for de sydamerikanske kulturer er præsent i hendes malerier.

Det er måske især den intense farvepalet og den temperamentsfulde penselføring, der lægger sig i direkte forlængelse af den abstrakte ekspressionisme, som synes at afdække en anden farvemæssig sensibilitet end den skandinaviske.
Dette eksotiske træk sammen med den farvemættede fantasifremkaldende fremstilling er noget af det, der gør Marias billeder så attraktive og unikke samtidig er der en enorm dybde i hvert enkelt af malerierne .

I øjeblikket,eksperimenterer Maria med trilogier: det giver en bedre forståelse af dybden i Marias værker, og det kan både give en effekt tæt på, hvor man kan se penselstrøg og farvekombinationen, og på afstand kan man absolut fornemme dybde i værkerne.


Da hun var 10 år, flyttede familien til Danmark. Som ganske ung tog hun i Kibbutz i Israel, hvor hun bl.a. fik mulighed for at udfolde sig som kunstner.

Tilbage i Danmark studerede hun gastronomi og ønologi.

Det førte hende til et ophold i Frankrig med yderligere studier indenfor ønologien samt videre udvikling af sit kunstneriske talent.

Efter opholdet i Frankrig åbnede der sig en mulighed for et nyt kunststudieophold, denne gang på det internationale kunstakademi i Firenze i Italien.

Hjemme i Danmark igen, men Marias store rejselyst lod hende ikke blive længe...

”Jeg oplevede et stærkt gensyn med
Sydamerika, hvor jeg med rygsækken på nakken rejste rundt i mit fødeland Argentina, hvorefter turen gik til Paraguay, Uruguay og Brasilien, med helt uforglemmelige oplevelser fra Iguazu vandfaldet og Amazonfloden.”

Marias farverige rejseoplevelser og stærke følelser omkring naturens lys og kræfter, affødte en sand flod af store og små billeder i olie og akvarel.

1994 kunstakademi Firenze, Italien.
1993 kunstakademi Buenos Aires, Argentina. 1988 kunstakademi Frankrig.